Bredband & husnät

Vi håller för närvarande på att ta reda på hur mycket det kostar att bygga husnät och ordna fast internetuppkoppling i alla lägenheter. Vi återkommer inom kort med siffror, men det blir hursom betydligt billigare än adsl från t.ex. telia eller bredbandsbolaget - och mycket snabbare.
Kostnaden per lägenhet består av två delar, dels en kostnad för att bygga nät som alla lägenheter får pålagt på avgiften (det handlar om ca 20 kr per månad och lägenhet), dels en abonnemangsavgift för bredband, telefoni, tv och andra tjänster man vill köpa, den delen varierar beroende på vilka tjänster du vill ha (och den som inget vill ha betalar inte heller något).

Men innan vi går vidare med upphandling vill vi veta vad ni som bor här tycker. Är bredband något ni vill ha? Hur många är intresserade? Finns det önskemål? Det finns en enkel enkät i högerspalten (det går säkert att spamma, så den är inte särskilt pålitlig), lämna gärna kommentarer här också!

För den tekniskt intresserade så är det 100 Mb full duplex via ethernet (eller möjligen ett fiberlan) vi undersöker. Vi vill om möjligt äga husnätet själva, men planerar inte att driva några egna servertjänster.