Köpare och Säljare

I samband med försäljning/köp av lägenheter i huset får vi en hel del samtal, så för att underlätta för alla har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna här.
Det är ganska lite vi i föreningen har att göra med försäljning av lägenheter, vi ska godkänna köparen som medlem (det mesta som rör den saken regleras av lagar) och vi vill gärna göra en översyn av sådant som har med gränserna mellan din lägenhet och huset att göra (vatten, avlopp, ventiler, fönster och brandvarnare). Din mäklare sköter alla papper som rör medlemskap och du får ett brev i din brevlåda om att vi gärna vill göra en besiktning.
Vad det gäller priser vid tidigare försäljningar är det svårt att säga något, de har varierat en del beroende på lägenhetens skick. Ibland har priserna stuckit iväg mycket högt när många köpare har konkurrerat med varandra. Det är din mäklares som är bäst lämpad att ha en rimlig uppfattning om prislägen i området.

Här är datumen för de senaste genomförda renoveringarna:
Mäster Henriksgatan 6:
Stambyte i badrum och kök nov 2006 – feb 2007
Renovering av badrum nov 2006 – feb 2007
Elsanering nov 2006 – feb 2007
Ventilationskontroll jan 2007

Mäster Henrik 8 / Mäster Danielsgatan 3:
Stambyte badrum 1988
Elsanering 1996
Ventilationskontroll 2006

Gemensamt
Bredbandsinstallation 2011
Nytt inpasseringssystem (taggar/nycklar) 2012
Taken renoverades 2014
Fönsterrenovering 2016
Renovering av innergårdsfasad 2016

Övrigt:
Det är endast tillåtet att installera kolfilterfläktar i samtliga kök (dvs det finns inga separata imkanaler i husens ventilationssystem).
Det finns fr o m 2007 kapacitet att installera elspisar på Mäster Herniksgatan 6 om så önskas (det är sedan länge möjligt i Mäster Henriksgatan 8 / Mäster Danielsgatan 3).
Alla större renoveringar så som kök, badrum samt rivning av väggar skall godkännas av Styrelsen innan påbörjad renovering. Däremot är det ok att sätta in en säkerhetsdörr under förutsättning att den har en färg som ligger nära färgen på övriga dörrar i trappuppgången (mörkbrun eller vit beroende på vilket trapphus du bor i).
Det finns toalett (men ej dusch) i källaren på Mäster Henriksgatan 6 att använda vid ev. badrumsrenovering.
Fr.o.m. 2007-06-01 är det beslutat att det är köparen av en lägenhet (och inte föreningen) som står för överlåtelseavgiften i samband med köp.

Mäklare:
Riksbyggen sköter registrering av försäljningar och pantbrev åt oss, så processen med godkännande av nya medlemmar mm går snabbast om du sänder alla dokument direkt till dem:
Riksbyggen
Box 540
721 09 Västerås
Om du har några ytterligare frågor om husen, föreningen, andelstal etc skicka dom till master.henrik@masterhenrik.se.